Büyük bir onur ve gururla eriştiğimiz Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Başkent oluşunun da yüzüncü yılı olan Ankara üzerine mimari düşünceler geliştirmek üzere Fakültemiz Mimarlık Bölümü olarak,“CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILINDA, YÜZYILLIK BAŞKENT ANKARA ÜZERİNE MİMARİ DÜŞÜNCELERbaşlığı altında bir dizi etkinlik düzenlenmesi planlanmıştır. Etkinlikler dahilinde söyleşiler düzenlenecek ve Güz dönemi sonunda, Mimarlık Bölümünün çeşitli stüdyo derslerinin öğrenci proje çalışmaları sergilenecektir.

Söyleşiler tüm Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile birlikte, akademik ve idari personelimizin de katılımına açık olacaktır. 16 Ekim 2023 Pazartesi günü gerçekleşecek olan, geçtiğimiz ay UNESCO Dünya Miras Listesine giren Gordion antik kentinin Kazı Başkanı Prof. C. Brian Rose sunumu çevrimiçi de takip edilebilecektir.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek sergive söyleşilerin bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Dönem sonu mimari proje sergileri:

•                    Mimari TasarımStüdyosu-III(ARCH 301)dersi kapsamında yürütülen “Zafer Meydanı ve Çevresi Düzenlenmesi ile Ankara Kültür Merkezi Tasarımı” başlıklı dönem projesi sergisi.

•                    Mimari Tasarım Stüdyosu-IV (ARCH 401)dersi kapsamında yürütülen “Gordion Araştırma Merkezi ve Müzesi” başlıklı dönem projesi sergisi.

•                    Müze Mimarisi (ARCH 338)seçmeli dersi kapsamında yürütülen “Türkiye Cumhuriyerinin 100. Yılı Onuruna Türkiye Pavyonu Tasarımı” başlıklı dönem projesi sergisi.

Mimarlık Amfisinde(Z-13)gerçekleşecek söyleşi programıise aşağıdaki gibidir:

Konuşmacı

Konuşma Konusu

Bekir ÖDEMİŞ (ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı)

Başkent Oluşunun 100.Yılında Ankara’nınKültürel Mirası

12.10.2023Perşembe

Prof. C. Brian ROSE (UPenn-Gordion Kazısı)

Excavating Troy and Gordion: Two World Heritage Sites in Turkiye

16.10.2023Pazartesi

Prof. Dr. Zeynep ULUDAĞ  (Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü)

Atatürk Bulvarı

26.10.2023Perşembe