Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Gül Öztürk başkanlığında Nevşehir İli, Gülşehir İlçesinde “Açıksaray ve Çevresinde Bizans Dönemi Yerleşimleri” başlıklı 3 yıl süresince yürütülmesi planlanan Yüzey Araştırmasının ilk yıl çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ve Çankaya Üniversitesi’nin desteği ile Eylül 2013’de gerçekleştirildi.

Çalışmaları yakından izlemek isteyen bir grup Mimarlık Fakültesi öğrencisi Yrd. Doç. Dr. Fatma Gül Öztürk başkanlığındaki ekibi Açıksaray’da ziyaret etti. Kendilerine Açıksaray gezdirildi ve arazide yürütülen çizim ve rölöve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.