Üniversitemiz Mimarlık Bölümü dikey stüdyolarından biri olan Grup II Stüdyosu, ARCH 202 – 302 gruplarının 2013-2014 Bahar Dönemi projesi kapsamında 21-24 Şubat 2014 tarihlerinde Ayvalık’taydılar.

Yrd. Doç. Dr. Ela Alanyalı Aral, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Özmen ve Yrd. Doç Dr. Ceren Katipoğlu tarafından yürütülmekte olan Grup II Stüdyosu, ARCH 202 VE ARCH 302 Bahar Dönemi tasarım projeleri kapsamında öğrencilerin Ayvalık’ın kıyı şeridinde yer alan eski bir zeytinyağı fabrikasının arazisinde tasarlayacakları Deneysel Öğrenme Merkezi ve Kent Müzesi projesi için öğrencilerle beraber Ayvalık'a yer görme gezisi düzenledi.

Gezi kapsamında Ayvalık’ın ve Cunda Adası’nın tarihi kent dokusu stüdyo yürütücüleri eşliğinde öğrenciler tarafından incelendi; bölgedeki tarihi kiliseler, camiler ve diğer tarihi yapılar ile Ayvalık’ta eski bir zeytin fabrikasının dönüşümüyle gerçekleştirilmiş olan Zeytin Müzesi ve Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından Cunda Adası’nda eski bir şapelin restorasyonunun ardından açılmış olan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı da ziyaret edildi.