Geçtiğimiz yıl Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerimizden olan Aykut İğdeli, MimEd 2014 Öğrenci Proje Yarışması’nda 1. Yıl Kategorisi’nde Teşvik Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Öğrencimizi tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz.

PROJE AÇIKLAMASI

Proje konusu bir heykeltraşın içinde ve dışında, çalışma ve yaşamasını sağlayan bir atölye tasarımıdır. Proje alanı, Ankara Kalesi’nin içinde bulunan, kalenin içinde uzun bir kale duvarının yanındaki teraslardan oluşmaktadır. Bu proje yapılırken kale duvarı esas alınmış ve onunla birlikte hareket eden bir duvar kale duvarına paralel olarak yerleştirilmiştir. Bu duvar içeride sanatçının kullanabilecegi özelleşmiş bir alan oluşturmaktadır. Duvar, arazinin içerisinde bir omurga işlevi görmenin yanısıra, iç ve dış mekanı ayrı olarak gündeme getirir. Yapının yerleştiriliş doğrultusu duvarın iki tarafında varlıgını ortaya koyulmasını sağlamıştır. Bu duvarın etkisi yapı içindede görülmektedir.