Bölümümüz 4. sınıf derslerinden olan ARCH 404 Design Management dersi kapsamında, derse kayıtlı sekiz öğrencimiz ve ders yürütücüsü hocamız Yrd. Doç. Dr. Timuçin HARPUTLUGİL’in katılımıyla Kosova’nın başkenti Priştina’da Yap-İşlet-Devret modeliyle LİMAK KOSOVO A.Ş. tarafından inşa edilen Priştina Uluslararası Havalimanı’na 10-13 Nisan 2015 tarihleri arasında bir teknik gezi düzenlendi.

Tasarım ve yapım süreçlerinin incelendiği bu teknik geziye, havalimanın tasarımını üstlenen Tekeli-Sisa Mimarlık grubu ortaklarından Dilgün SAKLAR, ana yüklenici LİMAK KOSOVO A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve CEO’su inşaat Mühendisi Haldun Fırat Köktürk ile LİMAK KOSOVO A.Ş. tasarım ofisi ekip Başı Burçin HASKUKA gerek sunumları gerekse saha gezisinde bilgilendirmeleriyle katkı sağladılar.

Tüm bu süreçler içerisinde Priştina Halk Üniversitesi Mimarlık ve İnşaat Fakültesi öğrencilerinden onbeş kişilik bir grup ve iki öğretim üyesinin de katılımı ile ortak bir çalışma grubu oluşturuldu. Bir Türk inşaat firmasının yurtdışında gerçekleştirdiği havalimanı projesinin, tasarım, yapım ve işletme süreçleri hakkında geniş bir bilginin öğrencilerimize aktarıldığı bu teknik gezi sürecinde, Kosova’nın tarihi şehirlerinden Prizren’e de gidilerek, tarihi mimari eserleri inceleme fırsatı da yakalandı.