×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

2002 yılından beri TÇMB’nin “BETONART” markası altında mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18incisi, 27 Temmuz – 6 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ankara’da, TOBB-ETÜ Üniversitesi ev sahipliğinde BAŞTAŞ Çimento ve Konya Çimento’nun ana desteğiyle gerçekleşecek.


Akademik DanışmanlığınıNur Çağlar, Küratörlüğünü Selda Bancı’nın yapacağı BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun bu yılki teması,“stan.dart.laş.tır.ma”.

Moderatörler:

Atölye I – Refa Emrali

Atölye II – Jorge Mealha

Atölye III- Alper Aksoy | Serkan Karaaslan | Yunus Özmerdivenli

Atölye IV – Ramazan Avcı |  Emre Şavural | Fatih Yavuz | Ozan Gürsoy

Atölye V – Aktan Acar | Ferdi Akarsu |  Yıldıray Lise

Atölye VI – Yasemin Özeri | Murat Sönmez | Aslı Özbek | Nihat Eyce

Küratör Selda Bancı temayı şu şekilde açıklıyor;

“Tıpkı Bauhaus okulunun, sanayi çağının standartlaştırma, tekrarlanabilir / seri üretim ve kitlesel tüketim kavramlarından doğru mimarlığa bir araştırma nesnesi olarak yaklaşması gibi, okulun kuruluşunun 100. yılında bugün bilgi çağında, sayısal teknolojiler ve bilgisayar destekli tasarım aracılığıyla mimarlık alanında mümkün olan isteğe bağlı / kişiye göre uyarlanan, seri ama aynı olmayan, çeşitlilik ve karmaşıklık barındıran tasarımlardan, strüktürlerden / mimarlıklardan bahsediyoruz; yeni üretim biçimlerini, yeni malzemeleri ve yeni deneyimleri tartışıyoruz.

Bu bağlamda, Betonart Yaz Okulu 2019, mimarlıkta, mekânda ve her tür strüktürel yapıda standartlaştırmayı, yapı bileşenlerinden biri olan bir duvar parçasının tasarımı ve yapımı / üretimi üzerinden tartışmaya açıyor: Duvar taşıyıcıdır, duvar bölücüdür, duvar korur, duvar saklar, duvar mekân tanımlar, duvar mekânları birbirinden ayırır, duvar hareketi organize eder; duvar örülür, duvar inşa edilir, duvar kalıpla dökülür, duvar onarılır; duvara oturulur, duvara yaslanılır; duvarın katmanları, boşlukları, çatlakları, bir yüzeyi ve dokusu vardır, duvar iklime, zamana, yere, şartlara göre değişir, biçim değiştirir; duvarın bir dili, gölgesi vardır; iki boyutlu duvarlar, alçak duvarlar, kalıcı / geçici duvarlar, akışkan, geçirgen, katı, durağan duvarlar ve duvar olmayanlar…”

17 yıldır farklı kentlerde farklı temalarla gerçekleşen Yaz Okulu, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mimarlık bölümünde 3. Sınıfı bitirmiş öğrencileri bir araya getiriyor. Bu yıl Yaz Okulunun 18’incisi, 27 Temmuz – 6 Ağustos 2019 arasında TOBB-ETÜ Üniversitesi Kampüsünde düzenlenecek. 5 Ağustos’ta yapılacak sergi ve sertifika töreninin ardından yaz okulu sona erecek.

2019 BETONART Mimarlık Yaz Okulu başvuruları 24 Mayıs 2019 17:00’a kadar devam edecek.

Başvuru formuna ulaşmak için: https://forms.gle/i1CrN5gsBaCPoBCU7

Süreci Betonart Yaz Okulu’nun blog sayfası,  facebook ve twitter hesaplarından takip edebilirsiniz. Betonart Yaz Okulu’nun teması hakkında buradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.