26.05.2020 / Mimarlık Bölümü Stajları ile İlgili Önemli Duyuru

Değerli öğrencilerimiz,

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Staj Komisyonu olarak, staj süreçlerini başlatmak için, devletimiz tarafından ilan edilecek olan salgın sonrası normalleşme süreci işaretlerini beklemekteyiz. Bu işaretler;

1. Stajlar için sigorta yapılabilmesinin mümkün kılınması,
  2. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının sona ermesi,
  3. İl dışına seyahat yasaklarının kalkması, olarak özetlenebilir.

(Ayrıca, yurt dışı stajların yapılabilmesi de ancak yurt dışına çıkış yasaklarının kalkması sonrasında mümkün olabilecektir.)

Yukarıda bahsettiğimiz işaretlerden ilki hayata geçirilmiş olup, okulumuz tarafından öğrencilerimizin staj süreçlerinde sigortalanması mümkün hale gelmiştir. Diğer işaretlerin de önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi beklenmektedir.

Şu anki süreç itibariyle, öğrencilerimizin, final sınavlarımızın tamamlanmış olacağı 26 Haziran 2020 tarihinden sonra stajlarına başlayabilmeleri öngörülmüştür. Buna göre, başvuru işlemlerinin, Haziran ayının ilk veya ikinci haftasında başlatılması planlanmaktadır.

Öğrencilerimizin, an itibariyle, staj yapmak istedikleri işletmeleri seçmeleri ve başvuru işlemlerinin başlatılmasını beklemeleri gerekmektedir.

Staj yerlerinin şu koşullara göre seçilmesi gerekir:

ARCH100 Şantiye stajının, kaba inşaat işlerinin olduğu bir şantiyede yapılması gerekmektedir.

ARCH200 Şantiye stajının, hem kaba inşaat hem de bitirme işlerinin olduğu bir şantiyede yapılması gerekmektedir.

ARCH300 Büro stajının ise, mimari bürolarda veya arkeolojik alanların mimari ofislerinde yapılması gerekmektedir.

Komisyonumuza, stajların öğrencinin ders dökümüne nasıl işleneceği ile ilgili sorular sıkça olarak sorulmaktadır. Öğrencilerimizi bu konu ile ilgili olarak şu şekilde bilgilendirmek isteriz: Öncelikle stajın yapılıp bitirilmesi gerekir. Takip eden eğitim öğretim yılının bahar döneminde, bu staj ders olarak seçilebilir.

26.05.2020 / Important Announcement about the Summer Practices of the Department of Architecture

Dear students,

As the Summer Practice Administrative Commission of Çankaya University Faculty of Architecture, Department of Architecture, we are expecting the signals of post-pandemic normalization process which will be announced by our government. These signals can be summarized as;

1. The insurance processes for the summer practices becoming possible,
  2. Cancellation of weekend curfew orders,
  3. Cancellation of travel restrictions.

(Making summer practice in the foreign countries will be also possible after the cancellation of travel restrictions)

The first signal is already given, and making insurance became possible for the summer practices. The other signals are expected to be given in the forthcoming weeks.

With respect to the ongoing process, our students are expected to begin their summer practices after the 26th of June following the end of the final exams’ week. Therefore, the summer practice applications are planned to start in the first or the second week of June.

All students are required to choose the companies that they would like to make their summer practices in, and wait for the application process to begin.

The companies would be chosen considering these conditions:

ARCH100 Summer Practice I: Building Site, should be made in a building site that has ongoing rough construction works.

ARCH200 Summer Practice II: Building Site, should be made in a building site that has ongoing rough construction and finishing works.

ARCH300 Summer Practice III: Architectural Office; should be made in an architectural office or architectural office of an archaeological site.

Questions are being asked to our commission about the placement of the summer practice grades on the student transcripts. We kindly inform our students that; The summer practices should be completed first and then they should be chosen as courses in the registration period of the spring term in the following year.