Important Notice Regarding Current Students on Summer Practice! (See below for Turkish)

In order to protect against the rapid increase in the spread of the Covid-19, all the internship reports of Summer 2020 will be delivered online via webonline in the Fall Semester of 2020-2021 Academik Year. Below you can find what to do concerning the update:

1. As the first step, please convert your digital report with its all contents to pdf which will then be uploded to webonline.

Additional Information for Frequently Asked Questions:

You are not expected to print and then scan your reports. You should deliver the unprinted, digital versions (i.g. doc format to pdf) of your report.

If you already printed and signed your reports as requested before, you do not necessarily get the “Staj Özgünlük Belgesi (Internship Authenticity Document)”. However in this case, you are expected to scan your printed and signed report, page by page and turn it into one single pdf , and upload it along with the unprinted and unsigned pdf.

For the scanning process, we advise you not to go to stationery etc. but use scanning applications on your mobile phones.

2. In the Fall Semester of 2020-2021 Academic Year, you should add as a course (ARCH100, ARCH200 or ARCH300) the internship that you did in the summer 2020. After the registration process is over, you will upload your reports via webonline. Uploading the reports should be finalized by the end of the Add-Drop process.

3. Exclusively for only 2020 Summer Internships, the reports will not to be signed. Instead the “Staj Özgünlük Belgesi (Internship Authenticity Document)” avaliable on the relevant internship’s website will be filled. Having replaced the signature, this document will be filled by the internship supervisor in the company and posted to our department. The documents filled by students will not be evaluated.

4. “Stajyer Öğrenci Değerlendirme Formu”, “İşsizlik Sigorta Fonuna Katkı Formu” and “Staj Özgünlük Belgesi (Internship Authenticity Document)” will not be made pdfs. These files will be delivered via post inside a single closed and signed envelope to the department.

5. The students who are to be graduated or will not renew their registration once the intership is over will send the pdf formatted reports to the appointed instructor of the internship committee.Digitally delivered internship reports will be controlled administratively and the ones out of the format (available on the relevant web pages) will not be admitted.

Staj Yapmakta Olan Tüm Öğrencilerimiz ile İlgili Önemli Duyuru!

Bölümümüzce, yeni tip koronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında, hastalık vakalarının artış şiddeti dikkate alınarak, 2020 Yaz Stajlarına ait staj dosyalarının online olarak teslim alınmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda öğrencilerimiz staj dosyası teslimlerini webonline üzerinden yapacaklardır. Bu kapsamda yapılması gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

1. İlk aşama olarak, staj yapmış olan tüm öğrencilerimiz hazırlamış oldukları staj dosyasını tüm içeriğiyle pdf formatına çevirerek webonline sistemine yüklenecektir.

Sıkça sorulan sorular için ek açıklama:

Staj dosyalarının çıktı üzerinden tarama değil, çıktı alınmamış halinin (örneğin DOC formatından PDF’ye çevrilerek) teslim edilmesi gereklidir.

Staj dosyasının tümünü önceden istenildiği şekilde imzalatmış olan öğrencilerin özgünlük belgesi almaları şart değildir. Ancak bu durumda, mevcut imzalı-kaşeli sayfalar taratılarak bir PDF oluşturulacak ve çıktı alınmamış dijital (tarama olmayan) PDF ile birlikte iki dosyanın sisteme yüklemesi yapılacaktır.

(Zorunlu olmayan) tarama işlemleri için önemli not: Tarayıcı kullanımı için kırtasiye vb. mekanlara gidip işlem yapılmasına gerek yoktur, cep telefonları üzerinden scan uygulamalarını kullanıp, fotoğraftan pdf taraması yapabilirsiniz.

1. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi başlangıcında öğrencilerimiz seçtikleri derslerin içinde yapmış oldukları stajı da kodlayacaklardır. Kayıt süreci sona erdikten sonra her staj için bir webonline sayfası açılacak ve öğrencilerimiz staj dosyası yüklemelerini ilgili stajın webonline sayfasına yapacaklardır. Staj dosyası yükleme işleminin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nin Ekle-Sil Süreci sonuna kadar yapılması gerekmektedir.

1. Sadece 2020 Yaz Stajı sürecine özel olmak üzere, staj dosyalarının ıslak imzalı olmaları istenmeyecektir. Bunun yerine ilgili stajın web sitesinden yüklenebilecek Staj Özgünlük Belgesi doldurulacaktır. İmza yerine geçecek olan bu belge, staj yerindeki iş yeri yetkilisi veya staj yeri amiri tarafından doldurularak, bölümümüze posta veya kurye yoluyla ulaştırılacaktır. Öğrenciler tarafından doldurulmuş belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

1. Daha önceden staj dosyası ile birlikte teslim edilmekte olan; Stajyer Öğrenci Değerlendirme Formu, İşsizlik Sigorta Fonuna Katkı Formu ve yukarıda bahsi geçen Staj Özgünlük Belgesi pdf haline getirilmeyecektir. Bu belgeler, kapalı ve imzalı zarfların içerisine konularak posta veya kurye ile bölümümüze ulaştırılacaktır.

1. Mezun durumunda olan ve stajını yaptıktan sonra tekrar kayıt yenilemeyecek olan öğrenciler pdf haline getirmiş oldukları staj dosyalarını staj komisyonundaki kendi stajları ile ilgili öğretim elemanlarına e-posta ile göndereceklerdir.

1. Dijital olarak teslim edilen staj dosyalarına idari kontrol yapılacak, stajların web sayfalarında yer alan, staj dosyası hazırlama kılavuzundaki formata uygun olmayan staj dosyaları kabul edilmeyecektir.